0723 88 25 11

AGENDA FESTIVITĂȚII DE ABSOLVIRE

PLANIFICAREA FESTIVITATII DE ABSOLVIRE

 • Alegerea pachetului de absolvire
 • Pregătiri pentru ziua cursului festiv
 • Câteva sugestii

Festivitatea de absolvire este, cu siguranță, un moment mult așteptat, pentru care cei mai mulți dintre absolvenți aleg să se pregătească din timp.
Primul pas este, evident, alegerea furnizorului de produse și servicii pentru cursul festiv. Calitatea produselor, vechimea pe piață a firmei, discuțiile directe cu reprezentanții firmei pentru a găsi opțiunea potrivită fiecăruia sunt doar câteva dintre aspectele pe care trebuie să le luați în calcul în momentul în care alegeți furnizorul.
Este o zi importantă pentru voi, de aceea nu lăsați niciun aspect nediscutat. Fiecare detaliu contează, de la culoarea accesoriilor sau mărimea robei, până la elementele organizatorice, legate de livrare sau plată. Bineințeles că prețul este important, însă cântăriți bine opțiunile, fără să faceți rabat de la calitate.

ALEGEREA VESTIMENTATIEI (robă, eșarfă, tocă și alte accesorii)

 • alegerea corecta a masurii pentru roba: cea mai buna alegere pentru roba de absolvire este ca aceasta sa ajunga ca lungime la jumatatea distantei dintre genunchi si glezna. Masurile pentru robe se vor completa in contractul clasei voastre, astfel incat fiecare dintre voi sa primeasca masura dorita.
 • alegerea culorii robelor si a accesoriilor (esarfe, insigne, cocarde, bentita tocilor): in cazul in care institutia de invatamant impune un anumit cod de culoare, alegeti produse care sa se incadreze in acest criteriu; in cazul in care optiunea ramane la latitudinea fiecarei clase, va sfatuim sa discutati si cu celelalte clase, astfel incat sa puteti purta fiecare culori diferite pentru accesorii in ziua absolvirii. Optiunile de culoare vor fi, de asemenea, stipulate in contract.
 • ne asiguram ca toate robele si accesoriile va vor fi livrate cu cel putin o saptamana inainte de cursul festiv, astfel incat sa aveti timp sa le probati si sa vedeti cu ce anume din vestimentatia proprie le puteti asorta cel mai bine (pantaloni / fusta / incaltaminte / accesorii)
 • ne asiguram ca toate robele si accesoriile livrate vor fi curate si calcate, frumos ambalate
 • ne asiguram ca intreaga comanda a clasei va fi corecta si completa, respectand toate criteriile de calitate si toate cerintele voastre.

PREGATIRI PENTRU ZIUA CURSULUI FESTIV

A venit ziua cea mare, cu emoții peste emoții! Asigurați-vă că ați luat cu voi la cursul festiv toate accesoriile și elementele incluse în pachet. Dacă ați probat roba înainte, cel mai indicat ar fi să o păstrați pe un umeras, astfel încât să nu se șifoneze.
Aveți grijă ce purtați în ziua absolvirii, sub robă. Culorile prea vii ale hainelor de sub robă pot să nu se asorteze cu cea a eșarfei, spre exemplu, iar impactul vizual va fi unul neplăcut. Indicat ar fi să evitați gulerele, mânecile lungi sau pantalonii cu diferite imprimeuri.
Alegeți culorile neutre, materialele uni și liniile clasice. Fetele pot purta fustă (mai scurtă decât robă) sau pantaloni regular / slim fit (nu largi, prea lungi sau evazați), iar băieții trebuie să poarte neapărat pantaloni lungi.
Un alt aspect important pe care trebuie să îl luați în calcul este încălțămintea; este de altfel cam singurul obiect vestimentar “la vedere”. Ca să fiți în ton cu latura oficială a evenimentului (cum de altfel va fi întreaga vestimentație), încercați să alegeți o pereche de pantofi / sandale care să respecte aceeași linie.

Alte pregătiri:
 • încercati să ajungeți mai devreme la locația în care se va desfășura cursul festiv, astfel încât să vă puteți organiza împreună cu ceilalți colegi din clasa pentru momentul înmânării diplomelor, al pozelor de grup etc.
 • pentru domnișoare: dacă ați ales o coafură mai specială, aveți grijă cum prindeți toca. Faceți câteva probe înainte de eveniment (niște agrafe ar putea fi utile)
 • evitați să pulverizați parfum / deodorant direct pe robe sau eșarfe; vor rămâne pătate, lucru care va fi vizibil și în fotografiile din ziua respectivă

Nu în ultimul rând, bucurați-vă de moment! Noi etape vă vor ieși în cale, însă emoția absolvirii va rămâne una dintre cele mai frumoase amintiri!

Cu drag,
Echipa Absolvire.ro